Marysiu, to dla Ciebie!!!!

Trzylatka ze Świdnika walczy z nowotworem mózgu. Pomagamy jej pokonać chorobę!!!

Ponad trzysta osób odpowiedziało na nasz apel i wzięło udział w akcji „Gramy dla Marysi”. 20 października w Świdniku zagraliśmy dla Niej na dwa sposoby.

W turnieju halowej piłki nożnej wystartowało dziesięć drużyn, w tym ekipa Media Expert stworzona przez Paulinę z Łęcznej. Po zaciętej sportowej rywalizacji pierwsze miejsce wywalczyła drużyna Creatio Biuro Rachunkowe, która w finale pokonała FC Albatros 3:1. Gole w tym meczu strzelali Marek Niedźwiedź x2, Łukasz Świdziński (dla Creatio) oraz Szymon Kobiałka.

Na ostatnim stopniu podium stanęła Solidarność PZL Świdnik, która rozgromiła Klastmed 7:2. Gole zdobyli Damian Rusiecki x4, Paweł Uliczny, Jacek Kochalski, Marcin Szyjduk, a dla pokonanych Łukasz Gąbka i Jakub Bień.

Tytuł najlepszego strzelca turnieju zdobył Damian Rusiecki (Solidarność PZL Świdnik), który ustrzelił 11 „oczek”. Naklepszym bramkarzem turnieju został Zbigniew Kawerski (Creatio Biuro Rachunkowe), a tytuł MVP powędrował do Szymona Kobiałki z FC Albatros.

FIFA dla dzieci

Podczas gdy dorośli rywalizowali na parkiecie hali I LO w Świdnicy, w strefie gier stworzonej przez Media Expert bawiły się dzieci i młodzież. Pracownicy sklepu ME w Świdniku ustawili telewizory z PS4 oraz fotele gamingowe, na których po kolei zasiadło trzynastu graczy.

Obok działała strefa smartboard’owa i hulajnóg.

Podczas oficjalnego zakończenia akcji „Gramy dla Marysi” pracownicy Media Expert oraz starosta Łukasz Reszka (organizatorzy turnieju) wręczyli nagrody zwycięzcom.

Największą wygraną jest jednak to, że kilkaset osób, firm i instytucji zwarło szyki, by pomóc Marysi w walce z chorobą. Z wpisowego oraz datków wrzuconych do puszek zabraliśmy kilka tysięcy złotych na leczenie i rehabilitację naszego maluszka.

Dziękujemy!

STARTUJEMY Z KOLEJNĄ EDYCJĄ WOLONTARIATU ROKU 2020

Z olbrzymią przyjemnością informujemy, że również w tym roku startujemy z kolejną edycjąKonkursu na Wolontariat Roku 2020!Niniejszą akcją chcemy przede wszystkim promować... więcej »