WSIERAMY SŁUŻBĘ ZDROWIA

W tym wymagających czasach my nie przestajemy pomagać! ❤️
Fundacja Media Expert "Włącz się" wraz z partnerami wspiera szpitale polowe w największych miastach w Polsce.

Zobaczcie, jak dostarczyliśmy niezbędny sprzęt służbom medycznym, które ratują nasze zdrowie i życie na Stadionie Narodowym w Warszawie.

Nowoczesne lodówki do przechowywania leków, a także oczyszczacze powietrza, sprzęt AGD do pomieszczeń socjalnych oraz sprzęt komputerowy dla lekarzy, pielęgniarek i wolontariuszy trafił dziś do szpitala tymczasowego na Stadionie Narodowym w Warszawie.

Fundacja „Włącz się!”, działająca przy Media Expert, wraz z partnerami przekazała sprzęt bezpłatnie. Sieć zapowiada, że wsparciem obejmie kilka innych szpitali tymczasowych w dużych miastach, które powstają w ramach walki z epidemią koronawirusa w Polsce.

Już wiosną aktywnie zaangażowaliśmy się w pomoc polskiej służbie zdrowia. Wyposażono wówczas w sprzęt AGD oraz środki piorące ponad 100 szpitalnych oddziałów ratunkowych, także w szpitalach jednoimiennych. Przekazano również 1000 powerbanków dla ratowników medycznych. Fundacja Mediaexpert Włącz się sfinansowała ponadto w ostatnich dniach zakup sztucznej nerki dla szpitala w Złotowie.

Uważamy, że naszą odpowiedzialnością jest dziś solidarne włączenie się w pomoc tym, którzy stoją na pierwszej linii frontu walki z pandemią. Pracujemy nad rozwinięciem działań na tym polu, bowiem ich efekty z całą pewnością podnoszą komfort i bezpieczeństwo pracy personelu medycznego, szczególnie w tak trudnych warunkach epidemii. Mamy nadzieję, że bezpośrednio przekłada się to również na poziom leczenia i tempo powrotu do zdrowia pacjentów. W projekt wyposażenia Szpitala na Narodowym chętnie zaangażowały się marki Electrolux, Gorenje, Sharp oraz Groupe SEB Polska.

Wspieramy lokalną służbę zdrowia!

Fundacja „Włącz się!”, działająca przy Media Expert, przekazała bezpłatnie sprzęt ratujący życie. Jest to urządzenie do terapii nerkozastępczej, które trafiło na... więcej »