Potrzebuję pomocy

​Fundacja Włącz Się powstała, aby pomagać. Staramy się realizować nasze cele i dlatego działamy  w oparciu o  nasze akcje. Zapraszamy do współpracy rodziny zastępcze, rodzinne domy dziecka i domy dziecka. Pomagamy też w indywidualnych przypadkach. Kiedy rodzice lub opiekunowie muszą pokonywać razem z dzieckiem wiele przeszkód, kiedy czują się bezradni wobec choroby lub niepełnosprawności swojego dziecka, osoby w swojej rodzinie, staramy się im pomóc. W takich sytuacjach finansujemy np. rehabilitację, leki czy sprzęt rehabilitacyjny.

Stworzyliśmy system szybkiej i skutecznej reakcji na prośby o pomoc. Fundacja uprzejmie prosi o wypełnienie formularzy przez rodziców, lekarza prowadzącego i rehabilitantów dotyczących aktualnego stanu zdrowia dziecka, którego rodzice wystąpili do Fundacji o wsparcie finansowe w leczeniu i rehabilitacji.

Formularze do pobrania

Formularze zgłoszeniowe należy pobrać poniżej oraz przesłać na adres Fundacji w formie papierowej lub on-line poprzez portal TOL w zakładce Moje biuro>Wnioski fundacji> Złóż wniosek. Przyznane środki należy rozliczać także na portalu TOL lub za pomocą druku " Zestawienie kosztów" (załącznik poniżej)

Analiza nadesłanej formularzy umożliwi Komisji ds. przyznawania pomocy właściwą rekomendację prośby Zarządowi, który podejmie decyzję o ewentualnej pomocy finansowej/rzeczowej bądź organizacyjnej

Pomoc naszym dzieciom i rodzinom

Akcja skierowana jest do dzieci/osób z naszych rodzin cierpiących z powodu m. in.:

– niepełnosprawności,

– długotrwałej i ciężkiej choroby,

– zdarzeń losowych i sytuacji kryzysowej,

– klęski żywiołowej lub ekologicznej.

Włącz się w pomoc domom dziecka

Od początku swojej działalności pomagamy podopiecznym z domów dziecka. Jeżeli chcesz z nami współpracować wybierz rodzaj pomocy jaka jest potrzebna Twoim podopiecznym i skontaktuj się z nami.