Podobno miłość przetrwa wszystko, przetrwa nawet śmierć....

Racibórz zbiórka banner.jpg

Podobno miłość przetrwa wszystko, przetrwa nawet śmierć ...Wierzymy, że tak jest, wierzymy, że Wojtek czuwa każdego dnia.

13.05.2019 r. dla Ady i Hani zatrzymał się świat. Kochany mąż i Tatuś nie wpadł już do domu mówiąc: „Co robiły moje kobiety,gdy mnie nie było?”, nie pogłaszcze już swojej Lali (jak mówił na Hanie), po główce i nie da czułego całusa. Nie pojawi się na żadnym z dniu ojców w przedszkolu, szkole. Nie postawi obiecanego placu zabaw na podwórku.

Nie zrobi tego wszystkiego.

Wojtek pracował jako zawodowy kierowca, zginął w wypadku samochodowym, wracając do domu z trasy, którą tak doskonale znał, którą tyle razy pokonał.

Prowadzony przez niego tir, uderzył w pojazd jadący przed nim. Niestety, Wojtek poniósł śmierć na miejscu, osieracając półtora miesięczną córkę, zostawiając żonę, rodzinę i przyjaciół.

Wojtek urodził się 07.10.1987 r. był zapalonym siatkarzem, grał nawet w amatorskiej lidze siatkówki. Niejednokrotnie z żoną Adą kibicowali drużynie narodowej.

Oboje uwielbiali podróże, zarówno te duże jak i mniejsze, wypady nad morze, do Gdańska, Sopotu to był prawdziwy rytuał.

Tworzyli cudowny związek, 5 lat małżeństwa to jednak zdecydowanie za krótko…okrutny los postanowił rozdzielić Adę, Haneczkę i Wojtka…

Wojtek nie był tylko cudownym mężem, ojcem ale i wspaniałym przyjacielem.

- "Pomimo tego, że to Ada jest pracownikiem ME w Raciborzu, cała ekipa znała Wojtka. Rozgrywaliśmy razem mecze siatkówki, organizowaliśmy wypady na koncerty, czy grille-  przyznają pracownicy salonu  Media Expert w Raciborzu. - Wszyscy tworzyliśmy jedną rodzinę. Chcemy pomóc Adzie i Hani. Wesprzyjmy je tak jak potrafimy. Nie tylko dobrym słowem i silnym ramieniem, ale także materialnie. Obiecaliśmy Wojtkowi, że nie zostawimy jego dziewczyn, będziemy się nimi opiekować. Pomóżcie zrealizować tę obietnicę."

W imieniu całej społeczności Fundacji, naszcyh przyjaciół i darczyńców prosimy o wsparcie dla Rodziny Wojtka.

ps. Łaczymy się w bólu z rodziną Wojtka...

Rodzina Wojtka z Raciborza

Miejsce: Racibórz

Trwa od: 2019-06-01