Igor ze Słupcy

Igor11.jpg

Zespół HELLP to rzadka choroba, która pojawia się w ciąży oraz w okresie okołoporodowym. W wielu przypadkach kończy się śmiercią zarówno matki, jak i dziecka. Na szczęście niektórym udaje się wygrać z tą straszną chorobą….tak było w przypadku Igora i jego matki, którym po ciężkiej walce lekarzy udało się uratować życie … oboje są już w domu i nie ma bezpośredniego zagrożenia życia. Jednak pojawiły się nowe problemy i wyzwania z którymi należy się zmierzyć i co najważniejsze – WYGRAĆ ! Mały Igor musiał urodzić się wcześniej z racji pogarszającego się stanu zdrowia matki (zanikały płytki krwi), dlatego ma szereg powikłań min. kardiologicznych, pulmonologicznych, jest również podejrzenie że mały ma wrodzoną mukowiscydozę – rodzice czekają na drugi wynik badania, pierwszy był niestety pozytywny….

Maleństwo czeka długa droga do zdrowia .. ale wiemy doskonale,  że rodzice nie odpuszczą i będą walczyć o swojego synka!

Potrzeby będą bardzo duże…dojazdy do szpitali, noclegi w hotelach przyszpitalnych…to dopiero początek listy potrzeb.

Każda pomoc jest ważna i bardzo potrzebna!!!

Igor, 2 miesiące

Miejsce: Słupca

Trwa od: 2016-07-26

Zakończenie: 2017-02-21

WYNIKI KONKURSU WOLONTARIATU ROKU 2018! TYM RAZEM WYGRYWA ŚWIDNICA!!!

RADOŚĆ, UZNANIE, SZACUNEK, DOBRO, POMAGANIE - TO GŁOWNE HASŁA PRZYŚWIECAJĄCE INICJATYWIE WOLONTARIATU!III edycja tego pięknego projektu już za nami! Teraz... więcej »