BIBLIOTEKA JAK MARZENIE - KOLEJNA AKCJA WOLONTARIUSZY ZAKOŃCZONA SUKCESEM

BIBLIOTEKA W OLEŚNICY TĘTNI ŻYCIEM!!!!

Jeszcze w zeszłym roku  zaplanowali włączyć się w akcje wolontariatu. Od tego czasu intensywnie szukali osób i miejsca w którym mogliby polepszyć warunki bytowe. Po długich naradach wybór padł na bibliotekę mieszczącą się w Szkole Podstawowej w Oleśnicy. TO ONI zaplanowali remont Biblioteki - Cudowni Wolontariusze i pracownicy TERG S.A. kolejny raz udowdnili, że warto pomagać:

Już na pierwszy rzut oka było widać że biblioteka szkolna wymaga remontu, a warunki zdecydowanie nie sprzyjały szerzeniu wśród uczniów czytelnictwa. Pomieszczene było ciemne, mało kolorowe, a książki zalegały na starych szafach i w różnych szufladach

03-02-2018  godzina  8:00 w składzie: Wiesław Jackowski, Łukasz Rachwalski, Daniel Chodur, Przemysław Kruk i Przemysław Dukiewicz zaczynają działać:

Pomimo soboty w akcję zaangażowali się ochoczo nauczyciele i uczniowie:

Efekt końcowy zaskoczył wszystkich, a szczególnie przyszłych użytkowników biblioteki którzy niezwłocznie po skończonej pracy zaczęli układać książki na półkach tak aby jak najszybciej móc korzystać z nowego pomieszczenia. O akcji było również głośno w lokalnych mediach: http://chodziez.naszemiasto.pl/artykul/fundacja-wlacz-sie-i-wolontariusze-odnowili-szkolna,4401086,artgal,t,id,tm.html

KOCHANI WOLONTARIUSZE PORAZ KOLEJNY DZIĘKUJEMY ZA KAWAŁ DOBREJ ROBOTY - PAMIĘTAJCIE, ŻE DOBRO WRACA!!!!!